Salata Berlineza

de iry-gabriela in Salate, 5 Ian 2013 | 83062 vizualizari

 

Este prima oara cand am mancat si bineinteles si prima oara cand o prepar, este o bunatate! Este un amestec de chiftelute cu maioneza si praz, adaugand dupa gust diferite ingrendiente care la final ii dau salatei un gust pe care sigur nu vrei sa il uiti.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc si vita tocata in prealabil
  • o legatura marar
  • usturoi (dupa gust)
  • 3 felii de paine
  • 6 oua
  • zeama de lamaie
  • masline
  • gogosari de la otet
  • 2 bucati de praz
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Berlineza:

Pentru inceput preparam chiftelutele.    

Carnea tocata o amestecam cu mararul spalat si taiat marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata un pic in apa si apoi bine stoarsa, 2 oua, sare si piper.

Din amestecul obtinut preparam mici chiftelute (sau crochete) pe care le prajim in ulei bine incins si pe care apoi le scoatem pe un prosop de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei.      

Cat se racesc chiftelutele preparam maioneza din cele 4 oua ramase (eu intodeauna folosesc cam 3 oua fierte si unul crud la maioneza), zeama de lamaie, un praf de sare si ulei in functie de cantitatea de maioneza pe care vrem sa o facem.    

Separat curatam prazul, il spalam si apoi il taiem marunt.    

Intr-un bol adaugam chiftelutele, maioneza, prazul taiat, maslinele si gogosarii taiati cubulete, dupa care adaugam sare si piper dupa gust. Le amestecam bine dupa care putem sa o si mancam ca doar pentru asta am facut-o, nu?

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Berlineza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata cu varza si morcov